Ga mee op ontdekkingsreis, op weg naar een bruisende binnenstad

INGEZONDEN MEDEDELING

De gemeente bergen op Zoom is op zoek naar 'ontdekkingsreizigers' die aan willen monsteren voor de zoektocht naar nieuwe impulsen voor de binnenstad. Ze hebben er de volgende uitnodiging voor opgesteld:

Ga mee op ontdekkingsreis, op weg naar een bruisende binnenstad

 
We willen een nieuwe koers voor het centrum van Bergen op Zoom, wegen inslaan die de binnenstad niet zozeer in rustiger maar in dynamisch vaarwater brengen. Met als reisdoel een bijzonder scenario dat nieuwe impulsen gaat geven. De zoektocht heeft de codenaam Expeditie Catan gekregen en avonturiers zijn van harte uitgenodigd om aan te haken. Op woensdagavond 6 juli begint de queeste.
 
Expeditie Catan verwijst naar het spel De Kolonisten van Catan, een forse uitdaging in het uitdenken van tactieken en strategieën. Onderweg wordt niemand geëlimineerd, deelnemers werken stap voor stap toe naar een bereikbaar doel, zoals het bouwen van een stad. In dit geval: de binnenstad van Bergen op Zoom als woon-, werk- en beleefgebied.
 
Eind 2016 willen we thuiskomen met een bijzonder scenario. Een scenario dat zo boeiend is, dat we daarmee de binnenstad van Bergen op Zoom een enorme impuls kunnen geven. Een scenario met een samenhangend verhaal dat de sterke punten van de stad combineert met nieuwe inzichten en haalbare voornemens. Denk onder meer aan innovatieve invullingen van onze monumenten en ons museum. Maar ook aan de mooie cultuur en evenementen die de stad rijk is. Als we de thuishaven bereiken willen we een heel goed verhaal hebben ontdekt. Een verhaal dat uitvoerbaar is en  resultaten moet geven. Dat bezoekers, nieuwe bewoners en bedrijvigheid naar de stad trekt en dat onze eigen inwoners aan Bergen op Zoom bindt. We stellen uiteindelijk een gezamenlijk opgesteld manifest op dat alle deelnemende partijen ondertekenen.
 
We nodigen jou uit om aan te monsteren bij deze expeditie, om er je eigen rol in te krijgen en mee te schrijven aan dit verhaal. Ben je ondernemer, organisator, creatieveling, visionair, bestuurder of juist een doener? Meld je aan en wordt deel van één van de teams die we gaan samenstellen voor de verschillende ontdekkingsreizen die we willen maken. Weet je een bijzondere plaats, een inspirerend initiatief, een werkelijk uniek evenement dat zomaar prima ideeën op zou kunnen leveren ter aanvulling van ons verhaal? Breng het in en laat anderen die het nog niet kennen gaan ontdekken, er hun beleving van meekrijgen. We hopen zo nieuwe ingrediënten te ontdekken die wat toevoegen aan wat Bergen op Zoom te bieden heeft. Het moet een aantal reisverslagen opleveren die uiteindelijk leiden tot onze eigen logboek. Op basis van dat logboek stellen we samen een nieuwe koers vast, niet met één schip vol kapiteins maar een koers voor een vloot die een gezamenlijk doel voor ogen heeft: een binnenstad als een vlaggenschip!
 
Op woensdagavond 6 juli 2016 beginnen we met een enthousiaste lezing van Wouter de Vries, auteur van onder meer ‘Blauwe Bananen’ en veelgevraagd, begenadigd spreker met een duidelijke mening. Hij zal ingaan op de vraag: Wat betekent het om onderscheidend te zijn?
 
Daarnaast leggen we ook uit welke route we tijdens de expeditie gaan volgen en op welke manieren je aan de expeditie kan meedoen. Aan het eind van deze avond willen we de monsterrol van deze expeditie gaan opstellen. Als je mee wilt doen, kan je dat die avond aangeven via een aanmonsterformulier. Bij deze uitnodiging tref je een beschrijving van de opties (zie bijlage). Wil je hier alvast over nadenken? Details en inschrijving volgen op 6 juli.
 
Meld je aan via deze link: Aanmeldformulier Expeditie Catan
 
Tot ziens op 6 juli om 19.30 uur op de kade van Schouwburg De Maagd!