Gageldonk West wil Buurtlabel Veilig Verkeer Nederland behouden

INGEZONDEN MEDEDELING

In 2015 kreeg Gageldonk-West het Buurtlabel Veilig Verkeer Nederland uitgereikt. De commissie wil het label dit graag behouden en organiseert daarom op woensdag 1 juni 2016 het verkeerspraktijkexamen voor scholen en een route voor wijkbewoners. Het organiseren van een evenement is een verplichting om het label te kunnen behouden.

De commissie heeft voor het praktijkexamen een route van 3,5 km uitgestippeld in en rond de wijk Gageldonk-West. Deelnemende leerlingen starten te fiets bij hun eigen school en eindigen daar ook weer. Eén groep leerlingen legt de route te voet af, omdat deze leerlingen geen beschikking heeft over eigen fietsen.

Route voor buurtbewoners

De route voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden is zo’n 13,5 kilometer en start en eindigt bij het Doe-Centrum aan het Zilverschoonplein. Deelnemers kunnen per fiets, e-bike of een scootmobiel starten tussen 13.30 en 15.30 uur. De route komt langs Kunstroute Wijk Oost. Onderweg worden diverse soorten vragen gesteld over de wijk. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking in het Doe-Centrum.

Deelname is gratis en op eigen verantwoordelijkheid. Fietsenmaker Huijsmans is op 1 juni vanaf 13.00 uur aanwezig in het Doe-Centrum om fietsen gratis te keuren. De Commissie Verkeersveiligheid Gageldonk-West organiseert dit alles met inzet van vrijwilligers.