Gastrol voor 260 kinderen in unieke spiegeltent-musical

HALSTEREN – Dat er een spiegeltent staat bij Intratuin is voor de meeste inwoners van onze gemeente inmiddels geen geheim meer. Dat daar een speciaal hiervoor geschreven musical opgevoerd gaat worden, waar 260 kinderen een gastrol in mogen vervullen, is wél nieuws…

Het Halsterde huis- en tuinwarenhuis wil in januari een culturele ontmoetingsplek bieden voor alle leeftijden. Daarom wordt de spiegeltent, Royal Palace geheten, die maand omgetoverd tot het culturele hart van het bedrijf. Creatieve ondernemers en organisaties krijgen dan de kans zich er te presenteren en er is een programma samengesteld vol kunst, theater en cultuur. Met onder meer kunstenaar IWAZ, het kunstweekend ‘The Heart Parade’ én een bijzondere musical: ‘De Fantastische Meneer Rimror’. Daarin mogen kinderen een gastrol komen vervullen.

Professionele productie

De familiemusical is tot stand gekomen in samenwerking met Vuur & Vlam Produkties, een gezelschap dat bijvoorbeeld ook veel doet voor de Efteling. Het feel-good theaterstuk zit vol met dans, muziek en humor en de hoofdrollen worden gespeeld door Jeroen Molenaar (De Gelaarsde Kat, The Bridges over Madison County), Annemarijn Kool (Beauty and the Beast, Mozart de Musical) en Joris van Veldhoven (CARO, Evita, Chaplin). De choreografie wordt verzorgd door de dansopleiding van het Scalda college in Goes.

Het verhaal

De wereld van De Fantastische Meneer Rimror is betoverend. Samen met zijn liefste Mevrouw Suijkerzoet woont hij in de prachtige oude spiegeltent. Zijn leven draait om snoep, sterren en het in vervulling laten gaan van kinderwensen. Meneer Rimror plukt sterren in de nacht, samen met zijn helpers, en vermaalt deze tot sterrenstof. Een wens gaat pas invulling als een kind in de magische diamanten handspiegel kijkt, en die wens uitspreekt terwijl er een straal van sterrenstof naar beneden dwarrelt.

Deze betoverende glinsterwereld trekt de gemene Rufius Reflectius naar de spiegeltent en die heeft weinig goeds in de zin. Hij wil namelijk de diamanten handspiegel van meneer Rimror stelen. Op een donkere nacht slaat hij toe verruilt de handspiegel voor een nepper. Dit is een ramp, want wat Rufius niet weet is dat wanneer er nu een kind zijn wens uitspreekt precies het tegenovergestelde gebeurt. Lukt het om de gemene Rufius Reflectius te pakken en komt de magische diamentenspiegel weer terug bij Meneer Rimror?

Gastrolspelertjes gezocht

Intratuin Halsteren wil met deze voorstelling 260 kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit de regio de mogelijkheid geven één dag een gastrol te spelen in een echte musical. Per voorstelling spelen er 20 kinderen mee. Zij worden een paar uur voor de voorstelling klaargestoomd voor hun gastrol. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van Intratuin Halsteren. De inschrijving moet uiterlijk 1 januari binnen zijn.

Musical ‘De Fantastische Meneer Rimror’ speelt op de volgende dagen in het Royal Palace:

  • woensdag 9 januari (1x)
  • zaterdag 12 januari (2x)
  • zondag 13 januari (2x)
  • woensdag 16 januari (1x)
  • zondag 20 januari (2x)
  • woensdag 23 januari (1x)
  • zaterdag 26 januari (2x)
  • zondag 27 januari (2x)

Entree voor de musical bedraagt 5 euro en tickets zijn binnenkort te koop op de website van Intratuin Halsteren.