Lintjes voor brandweervrijwilligers Wil van Huffel en Wout Hagenaars

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagavond heeft burgemeester Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan Wout Hagenaars en Wil van Huffel, beiden decennialang actief als vrijwillige brandweerman. De korpsavond van de brandweer, gehouden in de Wittenhorst, kreeg er een extra feestelijk tintje door.

De burgervader richtte het woord eerst tot Wil, die ooit door een val met een motor beide polsen in het gips had zitten en zo naar de informatieavond ging over vrijwillige brandweer worden. Dat is nog eens een binnenkomer! Hij had al ervaring als lid van de bedrijfsbrandweer bij zijn toenmalige werkgever. Dat gaf voldoende vertrouwen om het toch tot het korps toe te laten en hij is er een gewaardeerde collega geworden.

Goed opgeleid

Hetzelfde geldt voor Wout Hagenaars, die eveneens al ervaring had. In dit geval bij de bedrijfsbrandweer van Philip Morris. Hij kwam via zijn schoonvader terecht bij de vrijwillige brandweer en wist het tot bevelhebber te schoppen, meldde Petter. Daarvoor is heel wat scholing gevolgd. “Ook brandweervrijwilligers zijn zeer goed opgeleid”, stelde de burgemeester tevreden vast. Hij speldde bij zowel Wout als Wil met veel genoegen de versierselen op die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.