GBWP boos om bekladding St. Quirinuskapel

HALSTEREN – Voor raadslid Paul Schut en fractievoorzitter Evert Weys is de maat vol betreffende de bekladding van onder meer monumenten en kunst in de openbare ruimte. Druppel in de emmer is het vandalisme op de St. Quirinuskapel, waar de fractie dit weekend klachten over ontving.

Schut en Weys melden in een brief aan B en W dat ze afgelopen dagen meldingen binnen kregen van ontsierende teksten op de Halsterse kapel. De GBWP vindt het onacceptabel, melden beide raadsleden, dat objecten als deze telkens weer beklad worden. Ze noemen er meerdere recente voorbeelden bij: Het kunstwerk aan de randweg, de nieuwe tunnel van het station en de Pompejustoren.

Ander aanpak

Voor de fractie is de maat vol. Dit soort vandalisme wordt niet afdoende bestreden, blijkt in de praktijk. Bijna overal in de gemeente is wel graffiti zichtbaar, stelt het schrijven. Er is blijkbaar een andere aanpak nodig om dit te bestrijden. Tevens duurt het te lang voordat dergelijke bekladding is weggehaald, luidt de klacht. Hierdoor hebben de betreffende vandalen langer ‘plezier’ van hun daden en moeten inwoners zich te lang nodeloos irriteren aan de beschadiging aan hun leefomgeving.

De fractie wil weten of het college al op de hoogte was van de bekladding en wanneer er iets aan wordt gedaan. Tevens vragen Schut en Weys zich af of er aangifte is gedaan. Als dat niet zo is, vernemen ze daarvoor graag een reden. Meer algemeen wil de partij inzage in het huidige beleid om dergelijk vandalisme te bestrijden en op de hoogte gehouden worden van of B en W mogelijkheden ziet de aanpak te verbeteren, zowel waar het voorkomen als verwijderen betreft.

Foto's: GBWP