GBWP-fractie wijst college op onveiligheid verkeer in wijk De Markiezaten

BERGEN OP ZOOM – Fractievoorzitter Evert Weys stuurde het college van burgemeester en wethouders een brief namens de GBWP raadsleden, over de zorgen die bij buurtbewoners van De Markiezaten leven omtrent de onveilige verkeerssituaties daar. Met name de kruising waar men de randweg op moet zien te komen is een bron van ergernis. Al zeven jaar hangen daar geen verkeerslichten aan de palen.

Het is een gevaarlijke kruising voor wie de wijk wil verlaten. De randweg opdraaien is riskant vanwege de drukte en omdat er vaak erg hard wordt gereden. Stoplichten zijn dus geen overbodige luxe en ooit ook gepland (die palen staan er niet voor niets) maar er nooit gekomen. Die situatie duurt al zeven jaar, veel te lang in de ogen van buurtbewoners en de GBWP-fractie.

Het is niet de enige ergernis. Een schanskorf aan de Zuiderweg is al enige tijd stuk en nog altijd niet gerepareerd. Er staat wel een noodhek voor maar dat is zo weg te halen en men vindt het ook niet bepaald een fraai gezicht. De GBWP wil van het college weten of en zo ja wanneer er door de gemeente wat aan de verkeersonveiligheid wordt gedaan.

Foto: GBWP