GBWP-politici: inrit Boerhaaveplein aanpassen

BERGEN OP ZOOM – De slechte verkeersdoorstroming rondom het Bravis ziekenhuis is de GBWP-politici Aydin Akkaya en Dyana Rommens een doorn in het oog. In een brief aan het college van B&W vragen zij om alvast maatregelen te treffen, in afwachting van de uieindelijke herinrichting van het gebied. "Dat er verkeersproblemen zijn bij de Pasteurlaan is algemeen bekend", constateren de vicefractievoorzitter en het duoraadslid. "GBWP vindt het onwenselijk dat bewoners vanuit een file moeten vertrekken naar werk of elders." Daarom vraagt het tweetal of het college in gesprek wil gaan met de Bravis-directie, om de inrit naar het parkeerplein bij het ziekenhuis te veranderen.

Het volledig aanpassen van de verkeerssituatie is kostbaar en kan nog wel op zich laten wachten, vrezen de twee lokale politici. Met enkele maatregelen kan al veel bereikt worden. Door bijvoorbeeld te kijken of de in- uitgang van de parkeerplaats op de Boerhaaveplein niet aangepast kunnen worden. "Hiermee kunnen we in ieder geval de opstoppingen oplossen, die daar veroorzaakt worden door de slagbomen. En daarmee de irritaties en frustraties laten afnemen die leven onder de bewoners van Pasteurlaan, Boerhaaveplein en Wierlaan."

Omwonenden erbij betrekken

Akkaya en Rommens doen ook een oproep aan het college om de omwonenden er actief te betrekken bij het zoeken naar oplossingen. "Wellicht leven er onder de omwonenden ook nog wel andere suggesties die eenvoudig te realiseren zijn en die bij kunnen dragen aan vermindering van de verkeersdruk."