GBWP verzet zich tegen komst frietkot op Vogelenzangplein

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Stockfoto: Pixabay)

HALSTEREN – GBWP-raadslid en vicefractievoorzitter Paul Schut is onaangenaam verrast over de onaangekondigde plaatsing van een friethuisje op het Vogelenzangplein in Halsteren. Volgens Schut zou er al volop fastfood-horeca in Halsteren zijn, volgens een rapport uit januari 2018. Ook na verontruste reacties van bestaande horecaondernemers uit de Dorpsstraat, vraagt hij het college van B&W of het besluit ongedaan gemaakt kan worden.

“GBWP is van mening dat de plaatsing van deze gelegenheid, op basis van het adviesrapport, het herstel van de vaste horeca na de lockdown negatief kan beïnvloeden”, schrijft het GBWP-raadslid in een brief aan het college. “Hoe valt de plaatsing van deze gelegenheid in het totale plan van de ontwikkeling van het Vogelenzangplein?” En, zo wil hij weten: “Is er een mogelijkheid om dit nog terug te draaien of op te lossen?”

Andere locatie overwogen?

Schut vraagt zich af, of bij het verlenen van de vergunning wel rekening is gehouden met het adviesrapport van adviesbureau Van Spronsen en lockdown-herstel. “Is er geen andere locatie overwogen of besproken”, merkt Schut op. “Zoals bijvoorbeled de Rode Schouw of het Lidl-terrein. Ook zou bij de Poelekes het bestemmingsplan nog ruimte bieden voor een frietverkoopplaats.

Tijdelijk of (semi)permanent?

GBWP vraagt zich verder af, welke vergunning is aangevraagd voor de plaatsing van deze gelegenheid waar behalve friet ook snacks en softijs wordt verkocht, en: voor welke periode. “Tot wanneer kan deze gelegenheid daar staan?” Ook wil Schut weten hoe de communicatie met de omwonenden is verlopen. “Als er überhaupt communicatie is geweest en zo ja, welke?”