GBWP vraagt aandacht voor onverlicht Garnizoenspad

BERGEN OP ZOOM – Volgens een brief van GBWP fractievoorzitter Evert Weys maakt een aantal ouders van leerlingen van 't Rijks zich zorgen over het ontbreken van verlichting op het Garnizoenspad. Hij roept de gemeente op zo snel mogelijk verlichting aan te brengen.

Lang was het Garnizoenspad langs de Zoom vooral een plaats waar hondeneigenaren hun viervoeters uitlieten. Tegenwoordig is het geasfalteerd en wordt het als fietspad gebruikt, al is het momenteel nog afgesloten omdat de zijde aan het Boerenverdriet open ligt voor bouwwerkzaamheden. Het eerste stukje aan de zijde van de Zoomflat wordt wel gebruikt, aldus een brief van GBWP, en het zou er niet erg veilig zijn omdat enige vorm van verlichting ontbreekt. Daar werd de partij door bezorgde ouders op gewezen.

Alsnog snel verlichting aanbrengen

Leerlingen van 't Rijks maken gebruik van de fietsenstalling die tussen de sportvelden van die school en de Zoomflat ligt, schrijft fractievoorzitter Evert Weys. Dit omdat de andere fietsenstallingen van de school overvol zijn. Om daar te komen moeten zij z'n honderd meter over dit fietspad afleggen. Dat zou tot onveilige situaties kunnen leiden, zeker nu het nog zo vroeg donker is, vrezen sommige ouders. Namens zijn fractie vraagt Weys of hier alsnog zo snel mogelijk verlichting kan komen, ook al omdat het fietspad in de toekomst een verbinding gaat vormen tussen de woonwijk ScheldeVesting en de school.