GBWP wil anders afgestelde verkeerslichten Bredasestraat – Stationsstraat

BERGEN OP ZOOM – De burgerleden Ad Vermeulen en Burak Şahin schrijven het college aan over een ergernis betreffende de kruising van de Bredasestraat en Stationsstraat. De stoplichten hier veroorzaken verkeersinfarcten en moeten andere worden afgesteld.

Şahin en Vermeulen hebben zelf “een aantal observaties gehouden om te beoordelen hoe de situatie is”, schrijven ze. Ze stellen dat deze belangrijke verkeersader geregeld verstopt raakt en dat de stoplichten hiervan de oorzaak zijn. Die moeten beter worden afgesteld, ook aan de zijde van de Wassenaarstraat. Met name ’s avonds gaat het mis volgens de GBWP burgerleden. Met lange rijen auto’s tot gevolg, soms tot wel aan de Lange Parkstraat.

Mogelijke oplossing

Het tweetal heeft een oplossing gevonden, melden ze het college: “Een geschikte afstelling zou naar ons idee een gescheiden systeem zijn. Dus het verkeer vanuit de Bredasestraat en Wassenaarsstraat na elkaar afstellen.” Ze vragen B en W dit op korte termijn aan te passen en vervolgens de resultaten te beoordelen om te zien of de situatie is verbeterd.

Image by kalhh from Pixabay