GBWP wil brede aanpak Boulevard en Binnenschelde

BERGEN OP ZOOM – De GBWP vindt het hoog tijd voor een meer integrale aanpak van de Boulevard en de Binnenschelde. Er ontstaan er mooie en nieuwe dingen maar er gaat ook het een en ander niet goed, signaleert de fractie. Om van het gebied een echte trekpleister te maken moet nog heel wat gebeuren.

In een brief van duoraadslid Rik Simons en fractievoorzitter Evert Weys wordt geconstateerd dat er nieuw elan is ontstaan aan de Boulevard vanwege bijvoorbeeld het verbrede strand, de komst van meer terrassen en horeca, het Rondje Binnenschelde dat bijna af is en andere plannen die vorm krijgen, zoals de Waterschans en een watersportcentrum. Maar er gaan ook zaken niet goed, zoals bij zwembad De Schelp, de stadsspeeltuin, een verouderde skatebaan en vanwege de zorgen rondom de waterkwaliteit.

Trekpleister

“GBWP wil graag van het gebied rondom de Binnenschelde een echte trekpleister te maken”, meldt de brief aan het college. Niet alleen voor eigen inwoners maar zeker ook voor bezoekers van ver daarbuiten. Nu er een aantal grote investeringen vanuit de gemeente in het gebied moeten worden gedaan, lijkt het de fractie goed om er een brede, integrale aanpak van te maken. Dat zou een hoger rendement op kunnen leveren, zeker als daar tevens de betreffende ondernemers bij worden betrokken.

Daarom stellen Simons en Weys voor om de bestaande plannen, waaronder de recreatie gebiedsvisie, en de betreffende investeringen eerst eens goed tegen het licht te houden. Ze roepen het college op om op die wijze met een nieuwe versie van plannen voor de Binnenschelde te komen, waarbij tevens onderzocht is welke marktpartijen hier een rol in kunnen en willen spelen.