GBWP wil weten hoe het zit met Wittenhorst: waar kunnen clubs terecht?

HALSTEREN – Het dak van de grote zaal in De Wittenhorst bleek dermate slecht dat deze ruimte meteen gesloten diende te worden, uit veiligheidsoverwegingen. Dat gebeurde een maand geleden. Voor de gebruikers zou snel een oplossing worden gezocht, liet de gemeente toen weten. De GBWP vindt dat het wachten hierop lang genoeg geduurd heeft.

Er was het nodige mis in die grote zaal, meldden we op 7 oktober. De sluiting is dus geen punt van discussie. Er zou echter snel een alternatief worden aangeboden aan het verenigingsleven dat van de ruimte gebruik maakte en daar wringt de schoen, aldus Paul Schut en Evert Weys in een brief van GBWP aan het college.

De raadsleden krijgen vragen van clubs die hun activiteiten en planning in het water zien vallen. Men wil graag weten of er inderdaad op korte termijn een ander onderkomen voor ze is. Schut en Weys vragen de gemeente hier vaart achter te zetten en zouden graag zien dat er actief wordt gecommuniceerd, niet alleen over oplossingen voor het verenigingsleven maar ook over wat er met die zaal gaat gebeuren.