Gebouw-T neemt afscheid van muntjes en stapt over op PIN only

BERGEN OP ZOOM – Poppodium Gebouw-T neemt afscheid van het betaalsysteem met munten. Voortaan kan er alleen nog met PIN worden afgerekend. Ook betalen voor de garderobe is van de baan, al blijft die wel bewaakt. De kosten daarvoor zitten voortaan opgenomen in de prijs van de tickets.

Er zijn volgens coördinator Marketing & Communicatie Joep Gudde meerdere redenen voor de nieuwe aanpak. Op drukkere avonden stropte het nog wel eens op bij zowel de garderobe als de machines waarbij muntjes konden worden gekocht. Het bespaart bezoekers dus tijd, de doorstroom bij binnenkomst verloopt zo vlotter. En alhoewel de huidige muntjes al gemaakt waren van biobased materiaal wordt de stap toch als verdere verduurzaming gezien.

Test is bevallen

Er is recent al getest of werken met alleen PIN bevalt, tijdens het Op De T Festival. De helft van de kassa’s werkte toen al zo en de reacties van zowel bezoekers als barpersoneel waren erg positief, aldus Gudde. De huidige witte en groene T-muntjes blijven nog geldig tot en met 1 juli 2020.

Eerste PIN only concert gratis te bezoeken
 
Op donderdag 22 augustus is iedereen welkom om de vernieuwde bar te komen testen. Tijdens het zomerconcert van Black Leather Jacket en PsySo is de toegang gratis. Aanvang van het concert is om 22.45 uur, na afloop van Palm Parkies op het Wilhelminaveld. Het T-Café is vanaf 20.00 uur open.