Geen horecatenten op eiland De Heide na protest natuurorganisaties

De Adviescommissie Bezwaarschriften heeft drie natuurorganisaties gelijk gegeven: zij willen dat de gemeente de natuur op het eiland beschermt en géén horecatenten toestaat. Het college neemt het besluit van de Adviescommissie over. (Foto: Pixabay / Gerd Altmann)

ERGEN OP ZOOM – De horecaondernemer die het eilandje bij De Heide heeft gekocht, mag daarop geen horecatenten plaatsen. Het college van B&W volgt een uitspraak van de Adviescommissie Bezwaarschriften over de bezwaren van een drietal natuurverenigingen en komt terug op een eerder besluit de tenten toe te staan. Het eilandje en de omliggende (water)natuur is door de gemeente verkocht aan de ondernemer voor nog geen twee euro per vierkante meter.

"Het college verklaart het bezwaarschrift tegen de omgevingsvergunning voor het plaatsen van drie tenten op een eiland aan de Bemmelenberg 21 in Bergen op Zoom gegrond", zo laat de gemeente woensdag weten. Het bezwaar was ingediend door IVN Groene Zoom, stichting De Brabantse Wal en milieuvereniging Benegora. "Het college herroept het besluit en weigert alsnog de omgevingsvergunning. Dit is conform het advies van de Adviescommissie voor de Bezwaarschriften." Ook de Vogelwerkgroep Bergen op Zoom had bezwaar aangetekend maar dit protest is door de Adviescommissie niet-ontvankelijk verklaard.