Geen staking maar ontbijt met burgemeester voor groep 8 De Kreek

Geen stakingsdag vandaag voor de leerlingen van groep 8 van basisschool De Kreek. Zij mochten bij de burgemeester in het stadhuis gezellig ontbijten en daar namen ze de tijd voor. De groep was uitgenodigd vanwege de week van het Nationaal Schoolontbijt. (Tekst: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – De leerlingen van groep 8 van openbare basisschool De Kreek mochten woensdagochtend samen met burgemeester Frank Petter ontbijten. De collegekamer op de bovenste verdieping van het stadhuis was speciaal ingericht als grote ontbijtkamer met volop fruit en gezonde lekkernijen. Met dit 'burgemeestersontbijt' gaven de leerlingen het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waaraan landelijk zo'half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: "Neem de tijd voor je ontbijt!"

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Het is voor het zeventiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School. 

Landelijke stakingsdag

Woensdag wordt ook op Bergse basisscholen gestaakt vanwege de landelijke lerarenstaking. Bij De Kreek gaat het volgens de school om een de groepen 1, 2, 3 en 6. Daarvan blijven de leerlingen thuis.