Gehuurde auto ramt geparkeerde auto, dader op de vlucht

BERGEN OP ZOOM – Vannacht knalde een bestuurder van een gehuurde auto aan de Zuid-Westsingel op een daar geparkeerde auto. De dader ging er meteen te voet vandoor en liet de minderjarige inzittenden achter.

Het ging hiervoor al mis. De chauffeur had eerder een stopteken genegeerd van de politie. Dat kreeg hij ter hoogte van de Jumbo supermarkt omdat hij zonder licht en zigzaggend door de stad reed. Op de Zuid-Westsingel kwam uiteindelijk een einde aan de dollemansrit, tegen een langs de weg geparkeerde auto. In hoeverre de auto’s total-loss zijn is nog niet bekend.

Bekende van de politie

Er waren al snel veel buurtbewoners op de been, die het nodige meekregen van wat er speelde. De bestuurder zou een drugsrunner zonder rijbewijs zijn en een bekende van de politie. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij op de vlucht ging. De achtergebleven vier minderjarige inzittenden, met leeftijden tussen -naar schatting- 12 en 15 jaar,  hielden bij hoog en laag vol dat zij de gevluchte man niet kenden. Door de klap en ravage was de straat enige tijd afgesloten voor het verkeer.