Gemeente nodigt militairen uit voor Vlaggenparage

BERGEN OP ZOOM – De uitnodiging geldt zowel voor actieve als oud-militairen, meldt de gemeente. Koningsdag begint hier altijd met de zogenaamde Vlaggenparade. De laatste jaren is de belangstelling van bezoekers voor deze ceremonie flink toegenomen.

De Vlaggenparade is een ceremonie die eer te brengt aan de Nederlandse vlag. Deze plechtigheid vindt normaal gesproken alleen plaats op terreinen van de Nederlandse Krijgsmacht. Voor zover bekend is de Vlaggenparade tijdens Koningsdag in Bergen op Zoom de enige die buiten een kazerneterrein wordt gehouden. Bij de Vlaggenparade wordt de Nederlandse driekleur gehesen en daar gaat een korte militaire ceremonie aan vooraf.

Deelnemers

Aan de Vlaggenparade wordt deelgenomen door: 30e infanteriebataljon Nationale Reserve, detachement Koninklijke Luchtmacht  Vliegbasis Woensdrecht, oud-strijders/veteranen, vertegenwoordigers van het Voormalig Verzet, militairen, oud-militairen, Gilde Sint-Sebastiaan, Scouting, Borgerij Bergen op den Zoom en Rode Kruis Afdeling Bergen op Zoom. De muzikale omlijsting van de Vlaggenparade wordt verzorgd door Harmonie Oranje Nassau.

Ook veteranen

Militairen in actieve dienst, militairen buiten dienst, alsmede veteranen worden in het bijzonder uitgenodigd om aan de Vlaggenparade deel te nemen. Het kledingvoorschrift voor militairen luidt DT2 en voor veteranen het uniform dat bij veteranen gebruikelijk is. Aanvang van de Vlaggenparade is om 10.00 uur en deelnemers dienen om uiterlijk 09.45 uur op de Grote Markt aanwezig te zijn. Aanmelden en meer info krijgen kan per e-mail.

Stockfoto: Mabel Amber, still incognito… / Pixabay