Gemeente schrikt van mentaliteit betreffende afval in Gageldonk-West

BERGEN OP ZOOM – Maandag ontvingen we op de KijkopBergenopZoom.nl redactie een aantal foto's van heel veel afval naast verschillende containers in Gageldonk-West. De inzender vertelde ons dat dit al langer speelt. We vroegen de gemeente om opheldering en daar zijn ze geschrokken van wat ze een mentaliteitsprobleem noemen.

Na onze vragen ging de gemeente poolshoogte nemen bij de verschillende lokaties en daar bleek dat er nog voldoende ruimte was in de containers, aldus woordvoerder Erwin Stander. Hij stuurde een aantal foto's mee ter illustratie en meldt: "Inmiddels is alles weer opgeruimd. Dat is natuurlijk mooi, maar minder mooi is dat we moeten constateren dat het hier om een mentaliteitskwestie gaat. Er was namelijk geen waarneembare storing in de containers. Ook waren ze zeker niet vol."

Handhaven

Mensen plaatsen dus gewoon vuil bij de containers en vinden dat de gemeente en Saver het maar op moeten ruimen, constateert Stander. Hij vervolgt: "Regels worden dus moedwillig aan de laars gelapt. We gaan kijken of we er onze handhavers meer op in kunnen zetten." Buurtbewoners doen er dus verstandig aan afval alleen in de juiste bakken te deponeren. Er gaat waarschijnlijk gecontroleerd worden.

Foto's 1 t/m 3: buurtbewoner

Foto's 3 t/m 7: gemeente Bergen op Zoom