Gemeente waarschuwt voor verkopers aan de deur

BERGEN OP ZOOM – Op dit moment zijn er verkopers van verschillende bedrijven actief in Bergen op Zoom die langs de deuren lopen om te verkopen. Zo worden seniorenflats aangedaan en probeert men daar alarmtoestellen te verkopen, terwijl die gewoon via een zorgverzekering aan zijn te vragen.

De gemeente Bergen op Zoom waarschuwt dan ook voor verkopers aan de deur. Ze kunnen behoorlijk overrompelen, opdringerig zijn en mensen iets laten kopen wat ze eigenlijk helemaal niet willen. Wie toch interesse in het product heeft, wordt geadviseerd om te vragen of de verkoper informatie achter wil laten, zoals een folder of contract. Dit is daarna rustig eens door te nemen, zonder de druk van een verkoopgesprek. "Als men niet op dat verzoek in wil gaan, ga dan niet met ze in zee!", waarschuwt de gemeente Bergen op Zoom. Negeer ook opmerkingen als ‘Wanneer u nu gelijk beslist, krijgt u korting’.

Rechten en bedenktijd

Ook bij verkopen aan de deur heeft een consument rechten, zo meldt de gemeente. Dit valt namelijk onder de Colportagewet. Verkopers aan de deur zijn verplicht zich te legitimeren en de koper heeft recht op een bedenktijd. Binnen acht dagen is de koop ongedaan te maken. Wie vindt oneerlijk behandeld te zijn door een verkoper aan de deur, kan naar de Geschillencommissie stappen. Voorkomen is echter beter dan genezen, zo meldt het gemeentelijke persbericht.

Bel-niet-aan-sticker

Wie helemaal geen zin heeft in verkopers aan de deur kan een Bel-niet-aan-sticker plakken. Deze is hier te bestellen: http://www.belnietaansticker.nl/over_colportage.htm

Meer informatie is hier te vinden: https://www.consuwijzer.nl/thema/verkoop-buiten-verkoopruimte