Gemeenten zetten zich samen in voor groei ondernemerschap West-Brabant

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redatie)

BERGEN OP ZOOM – De wethouders Ad Coppens (Bergen op Zoom), Hans Verbraak (Roosendaal), Hans de Waal (Woensdrecht) en Marijke Vos (Steenbergen) stapten op maandag 11 september gezamenlijk op een 4-persoons step bij Cubicco in Bergen op Zoom. Dit was het startsein voor de samenwerking om het ondernemerschap in de regio te stimuleren en deze boodschap uit te dragen richting de regio en de provincie. De wethouders ondertekenden op deze dag een convenant met de StartersCentra West-Brabant.

Ondernemerschap is belangrijk voor de economie in de regio. Het is daarbij essentieel om startende ondernemers de juiste tools te geven zodat ze kunnen groeien en hun doelstellingen kunnen realiseren. Met de ondertekening van dit convenant met de StartersCentra West-Brabant onderstrepen de gemeenten dit belang.

Sinds 2010 begeleiden de StartersCentra West-Brabant startende ondernemers. “Als je gaat starten met een onderneming komt er veel op je af”, stelt projectleider Koen Oosterwaal. “Je moet van alle markten thuis zijn maar veel zaken zijn nog onbekend. Wij begeleiden starters daarbij met gerichte workshops en een e-learning programma bijvoorbeeld op het gebied van marketing, administratie en belastingen maar ook hoe ze een ondernemingsplan moeten schrijven. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van een coachingstraject waarbij ze hun plannen kunnen toetsen bij een ervaren ondernemer. Ook ondernemers die al wat langer bezig zijn, begeleiden we bij de groei van hun onderneming. Dan ontstaan er weer andere vraagstukken bijvoorbeeld rondom de inzet van personeel. Ik heb de afgelopen jaren heel wat ondernemers begeleid en ik heb bewondering voor hun lef, inzet een daadkracht. Want dat heb je nodig.”

Presentaties

Vier toonaangevende groeiondernemers presenteerden zich tijdens de bijeenkomst, te weten Rick van Opdorp (ACRATS), Inge de Kroon (Praktijk De Sleutel), Leroy van Naarden (PhysiQ Fitness) en Robbert Kramers (CaRespect). Daarnaast kwam Professor Dr. Josette Dijkhuizen aan het woord. Als wetenschapper op het gebied van ondernemerschap maakte zij de verbinding tussen (wetenschappelijke) kennis en haar praktijkervaring. Een inspirerend en herkenbaar verhaal voor de vele ondernemers die hierbij aanwezig waren.

Cubicco

De ondertekening vond plaats bij Cubicco. Een toonaangevend en innovatief bedrijf gevestigd in Bergen op Zoom. Ook dit bedrijf is ooit gestart met een goed idee, lef en ambitie. Raoul Voeten nam de aanwezigen mee in de ontstaansgeschiedenis van Cubicco. Van een mooi concept naar een groeiende onderneming met personeel en binnenkort ook een managementteam. Dan ontstaan er weer nieuwe uitdagingen waar je je als ondernemer op moet voorbereiden.

Foto: StartersCentra West-Brabant