Gevraagd: strijders tegen laaggeletterdheid

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Achttien procent van de Bergenaren heeft moeite met lezen en schrijven. Hierdoor doen ze niet volop mee in de maatschappij. Met Bergse Toolz bouwt WijZijn Bergen op Zoom aan een samenleving waarin iedereen meedoet. Help mee.

Het project Bergse Toolz, dat de welzijnsorganisatie is gestart in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom, helpt mensen met hun taalproblemen. Ze zoeken ze op, gaan de verbinding met ze aan en zorgen ervoor dat ze niet langer aan de zijlijn staan.

Oproep voor bedrijven en vrijwilligers

Projectleiders Evelien Hoogeveen en Wanda van Mourik komen graag in contact met bedrijven en organisaties die werkervaringsplaatsen kunnen bieden waarin mensen veelvuldig met taal in aanraking komen, hun arbeid skills kunnen oppoetsen, hun sociale vaardigheden verbeteren en weer ervaren hoe het is om gewoon mee te doen. Ook zoeken zij mensen tussen de 18 en 100 jaar die met humor, aandacht en begrip iemand weer laten meedoen. Denk aan samen koffie drinken, fietsen, samen op pad gaan, de krant lezen of een formulier invullen. Gezelligheid staat voorop!

Contact

Help je mee met de bestrijding van laaggeletterdheid? Neem contact op met Evelien Hoogeveen, 0164 – 237 056 of Wanda van Mourik, 06 – 4687 2415. Je kunt hen ook een berichtje sturen per e-mail: BergseToolz@WijZijnTraverseGroep.nl

Afbeelding: Pexels / Pixabay