GoBoZ Ondernemersgala 2016: een vol maar geslaagd programma

De Hofzaal van het Markiezenhof  was vrijdag het toneel van het GoBoZ Ondernemersgala 2016, een volledig uitverkochte avond met 200 gasten. Drie Bergse bedrijven werden in het zonnetje gezet omdat ze positief opvielen in hun categorie.

Door: Mireille Hoetelmans

Het programma bestond uit een aantal onderdelen, waaronder een diner, live muziek, een tv-opname van het businessprogramma van ZuidWest-TV en een veiling met als goed doel Juzt . Én natuurlijk de bekendmaking van de winnaars.

Namens Juzt richtte manager Lisette Plasmans zich kort tot de zaal. Haar organisatie biedt hulp aan kinderen dan wel jongeren tussen 12 en 18 jaar en hun ouders of verzorgers. Bjorn Rommens wist als ‘ervaringsdeskundige’ de gasten met zijn verhaal te raken. De zaal was het er dan ook snel over eens: de opbrengst van de veiling kwam bij een prima bestemming terecht.

Het was vervolgens aan Bas van Oevelen om de ingebrachte items voor een maximale opbrengst onder de hamer te brengen. Zelfs toen hij het even zonder microfoon moest stellen wist hij de bieders met succes te bereiken. De veiling bracht in totaal €7850,- op.

Hét moment

De winnaars van vorig jaar mochten hun opvolgers de bijbehorende prijs overhandigen. Kiona Malinka (Crusio) won vorig jaar de Inspiratieprijs. Zij vertelde dat de winnaar van dit jaar de prijs in ontvangst mocht nemen vanwege zijn krachtige vermogen tot samenwerking. Marco Musters, eigenaar van Restaurant ’t Spuihuis, ontving de prijs met de toepasselijke woorden: “Tevens voor mijn compagnons Jeroen, Peter en Rene! Zij zijn mijn inspiratie.”

Michiel van Halderen was aanwezig namens de SVM-groep, die vorig jaar de startersprijs kreeg toebedeeld. Hij mocht als Beste starter voor 2016 Sport-BSO De Karmel aankondigen. De trotse eigenaren Max Geers en Marvin Bedaf riepen meteen alle gasten met kinderen tussen 4 en 12 jaar op om hun kroost eens kennis te laten maken met deze vorm van buitenschoolse opvang.

Piet Jansen Installatietechniek werd vorig jaar verkozen tot Beste ondernemer 2015. De eigenaar en naamgever riep voor de titel van dit jaar Reza Smit van Brasserie De Berk op het podium. Die nam deze ‘Oscar van Berrege’ heel graag in ontvangst en wist te melden dat de toekomst van dit bedrijf veilig is gesteld; er is een tweeling op komst.

De uitslag:

  • Beste Ondernemer van het jaar: Brasserie De Berk
  • Beste Starter: Sport-BSO De Karmel
  • Inspiratieprijs: Marco Musters (Het Spuihuis)

Meer foto’s zien? Klik hier!