Green Chemistry Campus finalist Beste Publiek-Private Samenwerking 2018

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie) / Foto: Green Chemistry Campus directeur Petra Koenders is vereerd met de nominamtie.

BERGEN OP ZOOM – Uit inzendingen uit het hele land is de Green Chemistry Campus gekozen tot één van de drie finalisten die zal strijden om de titel Beste Publiek-Private Samenwerking 2018. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Dag van Economische Zaken op 1 november. 

Op de Green Chemistry Campus werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Samen willen zij helpen de aarde te vergroenen. Bedrijven die zich op de Campus vestigen, hebben al bewezen dat hun idee voor een biobased product op kleine schaal werkt. Op de Campus werken ze dit idee verder uit om te bewijzen dat hun product ook op grotere schaal met een constante kwaliteit geproduceerd kan worden.

Vereerd met nominatie

Petra Koenders, directeur Green Chemistry Campus: “Wij zijn erg vereerd door de nominatie. Wij faciliteren bedrijven die van organische reststromen zoals olifantsgras, gft- en houtafval, groene bouwstenen maken. Duurzaamheid is ingewikkeld. Het is van de hele maatschappij en tegelijkertijd van niemand. Dit vereist faciliteiten zoals laboratoria, een demoruimte en kantoorruimte voor iedereen én een partij die draagvlak creëert en samenwerking tot stand brengt. Alleen als publiek-private samenwerking kun je deze complexe transitie in beweging zetten, is onze overtuiging.”

Samenwerking maakt indruk

De jury heeft de Green Chemistry Campus gekozen als finalist omdat er een samenwerking is tussen privaat, overheid en onderwijs. Dat een groot internationaal bedrijf als SABIC haar faciliteiten openstelt weet de jury erg te waarderen in deze samenwerking.

De jury, bestaande uit Jan van Ginkel, Bastiaan de Roo en Cees Nuijten, heeft bij haar keuze gekeken naar onder andere de voorbeeldfunctie, originaliteit en de bijdrage aan de lokale en regionale economie van de projecten en heeft daarom de Green Chemistry Campus uit Bergen op Zoom tot één van de finalisten gekozen. Zij strijden samen met het Expat Centre Leiden en DIME hub uit Nissewaard om de titel.

De verkiezing Beste Publiek-Private Samenwerking 2018 is een initiatief van stichting CLOK. CLOK heeft als missie dat ze wil bijdragen aan de kracht van een duurzame regionale en lokale  economie en samen met ondernemers en overheid werken aan meer welvaart, welzijn en geluk. CLOK brengt als onafhankelijke stichting in Nederland als Publiek Private Samenwerking de beide partijen bij elkaar en wil dit ook stimuleren en de doelgroep versterken.