GroenLinks vraagt wederom om openbare toiletten voor Vastenavend

BERGEN OP ZOOM – Ze hebben de oproep, geheel in stijl, niet alleen in het ABN maar ook in het Bergs opgesteld. Namens haar partij heeft Corry Damen het college wederom laten weten dat GroenLinks openbare toiletten wil voor dames, tijdens de komende Vastenavendperiode.

Het raadslid wijst op de vele bezoekers van het volksfeest die amper ergens terecht kunnen. Voor de heren staan overal plaszuilen maar dames en kinderen moeten in hele lange rijen bij de horeca wachten tot ze een keer terecht kunnen. GroenLinks noemt het een “jarenlange terugkerende ergernis” en wil het onderwerp terug op de politieke agenda hebben.

De partij roept het college op nog dit jaar te zorgen voor toiletwagens op een aantal locaties in de stad. De brief is, om in Vastenavendsferen te blijven, tevens in het Bergs opgesteld.

G'acht kelleesje,
 
Zo agge wit, gaate Vastenavend wir rap beginne. De leut spettert dan wir deur ons jubelstadje aan 't Scheld. Om di fèèst feitelek vor iederéén te late slage, ebbe m'òòge nood oe toch dringend 's wa te vrage.
 
Want ge wit vast wel da vrouwkes tegeswòòrdeg ok uit 'n glaske drinke. Ja en dan voeld'al natteg'eid: die motte ok wel 's naar de weecee.
Da's nou net feitelek 'n bietje  n't prebleem, want goeje meskes-pleekes zijn d'r bekant nie of vuste weineg in 't  Krabbegat. Agg's ècht òòge nood et, dan kreddet gezeik en edd'n prebleem. Ge mot altijd  in 't  kefee nar binne en àgge dan binne zijt; g'eid, sta d'in de file.
Achter 'n boske plasse mannie, wille me nie en doeme dan ok zééker nie; wie wit kom Steketee d'r aan en t' is verbòòje n't dèèr te late gaan. Gròòte bon aan oew om'òòg g'eze broek en dus minder leut-neut-bonne. Pislink worde dan.  Dan zijde nog wijjer  van uis.
 
Ge wit netuurlek ok wel da nog mar venaf 1970  de vrouwkes prebere openbare weecees te krijge. Das ok in ons Krabbegat elaas nog altij nie vor mekare gekomme.
 
Dus nou wille me n'éél gèère da mette kommende Vastenavend in de stad verschillende weecee-wages, (of 'n plee-steesjon)  komme te staan, zodatte vrouwkes ok 'n bietje gèèf  en ontspanne d'r plas kenne doen. Dan staan de dweilende vrouwkes van 't  Krabbegat nie langer metter bééne
 
Agge maar leut et.
 
Names alle vrouwkes van et Krabbegat, Fractie GroenLinks, Corry Damen
 

De vrolijke smeekbede bleek eigenlijk niet nodig, werd maandagmiddag duidelijk. Vorig jaar al zei het college toe dat er inderdaad faciliteiten zouden komen. Vandaag bevestigde een gemeentewoordvoerder dit nog eens. Er komen toiletwagens op de Kaai en in de Potterstraat, aan de achterzijde van de schouwburg.

Stockfoto: Pixabay / FreeToUseSounds