Grond Heerlesebaan verkocht voor ‘habbekrats’, aldus boze Ton Linssen

BERGEN OP ZOOM – Bijna twee jaar geleden heeft de gemeente een stuk grond verkocht voor een bedrag dat ver beneden de marktwaarde lag, stelt een wederom boze Ton Linssen vast. Hij noemt het college opnieuw “knettergek”. De politicus vermoedt inmiddels dat Sinterklaas tegenwoordig in het gemeentehuis zetelt…

Aan de Heerlesebaan ligt een perceel dat eigenlijk bestemd was voor het bezoekerscentrum Bergsche Heide. Er zouden een golfclub en leisure verrijzen maar van al die plannen kwam niets terecht, ondanks het feit dat ook de gemeente 385.000 euro als voorschot in het plan stak. Toen dat niet terugbetaald kon worden door de initiatiefnemers werd er een deurwaarder op gezet en ging de grond in de verkoop tijdens een openbare veiling. De ondernemer Laurus Koole ziet kansen en werd voor 236.000 euro bezitter van de 20.000 vierkante meter.

Nieuwbouw

De nieuwe eigenaar is nu voornemens een vijftal woningen te realiseren op het aangekochte terrein. Omdat de grond voorheen een agrarische bestemming had -er zat ooit een kwekerij- kan hij voor vier huizen gebruik maken van de Ruimte voor Ruimte regeling van de provincie Noord-Brabant. In ruil voor sloop van de agrarische bebouwing mogen woningen worden ontwikkeld en daar krijgt een agrarische ondernemer een financiële vergoeding voor. Het moet verval voorkomen, het aanzien van agrarisch landschap verbeteren en milieuproblematiek voorkomen. De nieuwbouw krijgt een landelijke uitstraling en het plan is om volgend jaar aan te vangen met de realisatie.

'Knettergek'

Raadslid en partijleider Ton Linnsen wordt niet warm van de ontwikkelingen. Althans, niet op een positieve manier. ‘Witheet’ is misschien een betere omschrijving. Hij richt zich tot B en W en noemt ze opnieuw “knettergek”, voor de tweede keer in nog geen maand tijd. Dat de grond voor een “habbekrats” is verkocht vindt hij onvoorstelbaar. “U had de ontwikkeling ervan zelf kunnen oppakken”, verwijt hij het college. “Met een veelvoud van de opbrengt, goed voor de lege Bergse schatkist!” Volgens de Lijst Linssen voorman is het bij de Fort Pinsenweg wel zo gegaan, dus onmogelijk is het zeker niet.

Sinterklaas

“De zakelijkheid is totaal verdwenen uit het Bergse college. Sinterklaas heeft zijn woonplaats in Bergen op Zoom gekozen en zetelt tegenwoordig op Plein 13.” Linssen is wederom flink kwaad. Recent werd hij door burgemeester Frank Petter nog aangesproken op stevige uitspraken in de media, maar dat deert de fractieleider niet. “U kunt uiteraard ondergetekende weer tot de orde roepen over zijn taalgebruik, maar het wordt toch tijd dat dit college in de spiegel gaat kijken”, besluit hij zijn pittige schrijven.