Grote steekvlam en gewonden bij ontploffing stroomhuisje Grote Markt

BERGEN OP ZOOM – Maandagmorgen waren monteurs bezig in het transformatorhuisje naast de Teerkamer op de Grote Markt. Ze volgden een melding op van stroomstoringen. Tijdens de werkzaamheden ging het flink mis. Een explosie vewondde de medewerkers en zorgde tevens voor brand.

Er moest onder meer een traumahelikopter en het nodige materieel van de brandweer aan te pas komen. Ooggetuigen spreken van een enorme vuurbal, die de gevel aan de overzijde van de straat zwart blakerde en zorgde voor een brand bij de Teerkamer. Tevens viel de stroom uit in een deel van de binnenstad. De brandweer meldt op Twitter dat er sprake is van vier gewonden, die naar het ziekenhuis in Rotterdam zijn gebracht.

Veel rook

De brand was vrij snel onder controle. Er wordt met man en macht gewerkt om de schade op te ruimen en de stad weer van stroom te voorzien. Even was het advies, vanwege rookontwikkeling, om in de directe omgevimg ramen en deuren gesloten te houden. Dat is inmiddels ingetrokken. De explosie zou zijn ontstaan door een storing en kortsluiting.


Foto's: Joep Blokland