Stinkende substantie in flat Piusplein houdt gemoederen flink bezig

BERGEN OP ZOOM – Vannacht lag in de hal van de entree met de lift van de flat aan het Piusplein ineens een vreemde substantie. Het stonk er blijkbaar enorm en de ruimte werd door Stadlaner afgesloten omdat deze eerst schoongemaakt diende te worden. Het zorgde voor een hoop overlast.

Bewoners ontdekten midden in de nacht een vetachtige substantie op de vloer van de hal, zowel op de begane grond als de etage erboven en ook in de lift. Iemand had geprobeerd dit met een oplosmiddel schoon te maken, zo lijkt het, maar dat heeft de boel alleen maar verergerd en gezorgd voor een hele penetrante geur, die sommigen letterlijk misselijk maakte. Door de gladheid die ontstond is er bovendien iemand gevallen en licht gewond geraakt.

Zand gestrooid

Omdat niet duidelijk is om wat voor substantie het ging, mochten het calamiteiten- en schoonmaakbedrijf niet zo maar aan de slag en werd de hal afgesloten. Met name voor bewoners op leeftijd, mensen met fysieke problemen en ouders met kleine kinderen is dit erg vervelend want er zijn bij de overige entrees geen liften. Zondagmiddag was het nog altijd niet helemaal opgelost. Er is over de vloeren en zelfs in de lift zand gestrooid maar de linten hingen er echter nog. Wat er nu precies aan de hand was en om wat voor substantie het ging is ook nog steeds niet duidelijk. Bewoners zijn er althans nog niet over geïnformeerd.