Halsterse lampionnenoptocht voor Sint Maarten en 11‐11 viering

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

HALSTEREN – Op 11 november wordt al jaren het feest van Sint Maarten gevierd. Deze heilige is ook nauw verbonden met Halsteren. Zo staat hij in het voormalige gemeentewapen en de St. Martinuskerk is naar hem vernoemd. Er zijn ook elders in het dorp diverse verwijzingen naar Martinus van Tours.

Op 11 november start tevens het nieuwe carnavalseizoen. Het getal 11 is immers al van oudsher dat van de zotten en dwazen. Veel vieringen op 'd'n elfde van d'n elfde' worden, onder meer vanwege het late tijdstip, alleen door volwassenen bezocht. Stichting Alterse Carnaval organiseert echter speciaal iets voor de kinderen en combineert dit op die avond.

Er start een lampionnenoptocht bij de St. Maartenschool, op het Sint Maartenplein, en die eindigt bij 'De Spinool' op het Burgemeester Mastboomplein. Verzamelen voor het meelopen is om 18:44 uur. Alle kinderen uit Halsteren zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan de optocht. Ze krijgen na afloop allemaal nog een snoepzak.

Extra spannend

Je kunt je eigen lampion meebrengen maar lampionnen zijn ook op die avond zelf te koop voor twee euro per stuk. Dit jaar wordt de Lampionnenoptocht extra spannend. Er wordt bekend gemaakt wie de nieuwe Nar en Grootste Boer van Altere worden. LaForce is inmiddels al een uitgebreid onderzoek gestart. Wil je daar meer over weten? Kijk dan naar de filmpjes op Facebook of de website van de Stichting Alterse Carnaval.

Foto: Stichting Alterse Carnaval