Hans-Peter Verroen fractievoorzitter CDA

Hens-Peter Verroen is vanaf 1 januari de nieuwe voorzitter van de CDA-gemeenteraadsfractie in Bergen op Zoom. (Tekst: Han Verbeem, foto: CDA)

BERGEN OP ZOOM –  De CDA-fractie in de Bergse gemeenteraad krijgt een nieuwe voorzitter: Hans-Peter Verroen neemt per 1 januari het stokje over van Eric Verbogt. Het nieuws is bekendgemaakt tijdens de Presidiumvergadering van de raad, waarbij Verroen al zijn opwachting maakte als nieuwe fractievoorzitter. 

Verbogt wordt per 2019 voor zijn werk projectleider in Roosendaal, zo laat hij weten. "Dat is wat tijdsverdeling en werkdruk betreft lastig te combineren met het fractievoorzitterschap", aldus raadslid Verbogt, die in het dagelijks leven werkzaam is in de groensector. "Daarom hebben we binnen onze fractie besloten om de taken te herverdelen." Sinds mei van dit jaar was Verbogt leider van de Bergse CDA-raadsfractie, als opvolger van Anette Stinenbosch die op dat moment als wethouder in het het nieuwe college stapte.

Waterschap

Hans-Peter Verroen is een routinier met langjarige bestuurlijke ervaring in het CDA. In Bergen op Zoom is hij duoraadslid en bij Waterschap Brabantse Delta is Verroen lid van het DB (Dagelijks Bestuur, vergelijkbaar met het wethouderschap van een gemeente). Daarnaast is hij werkzaam in het onderwijs. Voor Verroen zal 2019 een drukke start krijgen: hij is tevens lijsttrekker voor het CDA voor de waterschapsverkiezingen van 20 maart, waarvoor de campagne in januari van start gaat.