Help Kim en haar team The Rollers uit de kosten

HALSTEREN / LEIDEN – De bijna 20-jarige Kim Kempeneers uit Halsteren is een crowdfundingsactie begonnen voor haar basketbalclub The Rollers. Dat is, zoals de naam al zegt, een team van sporters in rolstoelen. Juist daardoor zijn de kosten hoog en Kim hoopt met dit initiatief de nodige budgetten te vinden om haar club vooruit te helpen.

In 2002 twee kreeg Kim een hersenvliesontsteking, helaas gepaard met bloedvergiftiging. Hierdoor verloor ze haar onderbenen. Het heeft haar echter nooit weerhouden van een actief leven. Ze vertelt: “Ik ging toen ik jonger was vaak naar de boerderij hier in de buurt, om voor de paarden en de honden te zorgen. Mede daardoor ken ik echt de hele buurt.” Op school bleek bewegen echter lastig en over aangepast sporten werd niet gerept.

Pas toen Kim aangepast onderwijs ging volgen ontdekte ze de mogelijkheden: “Ik ben diverse malen op kamp geweest en leerde daar meerdere sporten kennen. We kregen ook eens een basketbal-clinic en dat vond ik geweldig. Toen tijdens m’n therapieën ook bleek dat die sport perfect bij mij en m’n situatie past, ging ik me erin verdiepen.”

Het moet leuk blijven

Ze wordt geregeld door andere clubs gepolst of ze niet wil overstappen maar Kim blijft haar club trouw: “Ik ben eerst in Middelburg en Rotterdam geweest maar dat waren niet mijn teams. Het niveau en de sfeer moeten ook bij je passen. Sport moet leuk zijn en niet ten koste van alles alleen maar over winnen gaan, waardoor teamgenoten die wat minder goed zijn niet aan de bal komen.” Bij The Rollers heeft ze die insteek gevonden. Alleen, ze zitten ziet bepaald op de hoek. Kim gaat twee keer per week naar Leiden voor de trainingen en de wedstrijden zijn grotendeels ook in het noorden van Nederland. Ze heeft er de reistijd voor over, het is helemaal haar club.

Een aanhanger en reservestoel

Een groter probleem zijn de kosten van deze aangepaste sport. Kim: “Als we naar een wedstrijd gaan met het hele team moeten er maar liefst vijf auto’s rijden om alle materieel mee te krijgen. Dat is minimaal twee keer per maand. We zouden dus heel graag een aanhanger hebben, dat scheelt al snel drie auto’s.” Ze vertelt ook wat een sportrolstoel kost: “Ongeveer 3600 euro. En eigenlijk moeten we minimaal een reservestoel hebben voor ons team. Maar ja, de kosten hè?” Daarom hoopt de fanatieke basketbalster met crowdfunding wat geld op te halen voor haar team. Bijvoorbeeld voor die aanhanger en reservestoel maar ook voor de brandstofkosten. “We zijn overal blij mee” zegt ze. “Elke euro telt. Als heel veel mensen maar 10 cent zouden geven wordt het nóg een mooi bedrag.”

Klik of tik hier als je Kim en haar team wilt helpen.

Foto: Kim Kempeneers