HEMA opent outlet in voormalig V&D pand

BERGEN OP ZOOM – Het concept heet HEMArkt, en het wordt nu in de voormalige V&D vestiging aan de Stationsstraat ingericht. Het is een outletwinkel die afgeprijsd HEMA assortiment verkoopt. De Bergse vestiging zou volgende week al open moeten gaan.

Er zijn inmiddels 16 vergeljkbare HEMA outlets in Nederland, van Amsterdam tot Venlo en van Dordrecht tot Den Helder. Ze verkopen afgeprijsde producten als kleding, bad- en bedtextiel, speelgoed, woonaccessoires en tuinartikelen. Met name wanneer dit uit het standaard assortiment verdwijnt, wordt het hier voordelig aangeboden. Een HEMArkt is dan ook geen vervanging voor een regulier filiaal. De bestaande HEMA vestiging blijft dus.

Het voormalige V&D pand wordt nu ingericht met stellingen en dergelijke. Alleen de begane grond gaat gebruikt worden. Een dezer dagen arriveren de vrachtwagens met verkoopwaar. De verwachting is dat de winkel al volgende week open gaat. Het HEMA hoofdkantoor en de bedrijfsleider van de Bergse vestiging waren niet bereikbaar voor een reactie.