Hennepplantage gevonden in natuur Markiezaatsmeer: twee aanhoudingen

Bij de actie zijn twee verdachten aangehouden; de verscholen plantage in het natuurgebied bestond uit 1.400 planten. (Foto: Erik de Jonge / Twitter)

BERGEN OP ZOOM – Een gecoördineerde actie van politie en handhavingsdiensten heeft zondag geleid tot de ontdekking en ruiming van een hennepplantage van 1.400 planten in natuurgebied rondom het Markiezaatsmeer. Daarbij zouden inmiddels twee aanhoudingen zijn verricht. Dat meldt boswachter Erik de Jonge van Brabants Landschap op social media. 

Behalve de boswachters werkten ook de BOA's van  Brabants Landschap (Bijzondere Opsporings Ambtenaren) mee aan de actie; evenals de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant en de RUD (Regionale UItvoeringsdienst) Zeeland. Volgens het bericht van De Jonge zouden ook vernielingen zijn aangericht in het gebied dat tot de Natura2000-zone behoort, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Het Markiezaatsmeer is bekend om de unieke flora- en fauna en is in de jaren '80 en '90 ontstaan nadat het door aanleg van de Oesterdam en Markiezaatskade van de Oosterschelde is afgesloten. Het natuurgebied is eigendom van Brabants Landschap en niet openbaar toegankelijk.