Hennepruimdag in district de Markiezaten

BERGEN OP ZOOM / SINT MAARTENSDIJK / HOOGERHEIDE – Het hennepteam van de politie heeft vandaag weer op verschillende adressen hennepkwekerijen geruimd. In totaal zijn 1168 planten vernietigd. Enkele mensen zijn meteen aangehouden, andere worden later verhoord.

In een woning aan de Westpoort te Sint Maartensdijk werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij waren grote delen ingericht over vier kweekruimtes voor de teelt van hennep. In totaal werden 844 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten inbeslaggenomen. De inrichting van de elektriciteit was door de kweker gemanipuleerd en werd illegaal verkregen. De woning werd daarom van het energienet afgesloten en tegen de eigenaar van de woning is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

In dezelfde woonplaats werd tevens een ontmantelde kwekerij aangetroffen. In de woning werden nog vier jonge hennepplantjes aangetroffen die de bewoner als buitenkweek wilde gaan uitzetten. Alle goederen en aangetroffen hennepplanten werden in beslag genomen en de verdachte wordt later deze week verhoord. De woningstichting overweegt het huurcontract te beëindigen.

Hoogerheide

In een woning te Hoogerheide werd op de zolder een hennepkwekerij met 180 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. De aanwezige bewoner is opgepakt en zijn auto is in beslag genomen. Ook hier bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. Deze woningstichting heeft direct de huur opgezegd.

Bergen op Zoom

In een woning aan het Narcissenveld te Bergen op Zoom werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met daarin 150 grote hennepplanten. In de woning werd niemand aangetroffen. De hennepkwekerij werd ter plaatse ontmanteld en inbeslaggenomen. De verdachte van deze hennepkwekerij zal op een later moment worden verhoord. De woning werd in verband met de diefstal van het energienet gekoppeld. De woningstichting heeft het huurcontract stopgezet. De bewoner zal zijn huis moeten verlaten.

Bron: Politie.nl / Foto: Pixabay/LarsLarsen