Samen een ontwerp maken bij Spado, G-atleten eens anders in actie

BERGEN OP ZOOM – Op donderdag 11 mei was het in het Spado-clubhuis een drukte van belang. Er staat een container vlak naast het gebouw en die moet er een beetje leuk en representatief uit komen te zien. Dat was een mooie klus voor een aantal G-atleten, maar ze hoefden het niet alleen te doen.

Door: Mireille Hoetelmans

Strip- en cartoontekenaar Wouter Goudswaard was ook van de partij. Hij ging die avond aan de slag met een groep G-atleten om een ontwerp te maken voor de beschildering van de container, die er staat om de racerunners van deze sporters in op te bergen. Dat zijn een soort snelle en stabiele loopfietsen waarin mensen zitten, of hangen, wanneer ze zelf moeite hebben met evenwicht houden.

Teamwork met een reden

Het ontwerp is uiteindelijk heel leuk geworden, vonden de kunstenaars van die avond. Maar nu het vervolg! Het viel nog niet mee om een geschikte avond te vinden voor het uitvoeren ervan. Het wedstrijdseizoen is in volle gang, dus in de agenda’s van deze sporters een gaatje vinden voor het verfraaien van die container wordt een hele opgave. Toch moet het ontwerp dat nu samen is bedacht er in september op staan. En dat is niet voor niets teamwork. De vereniging heeft samenwerking en verbinding hoog in het vaandel staan, om tot volledige integratie te komen. Jeroen Jonkers, voorzitter van werkgroep Aangepast Sporten: “Spado heeft ook een taak om de atleten op andere manieren te motiveren en te verbinden met de club.”

Het goede voorbeeld

Dat deze uitspraak voor alle atleten binnen Spado van toepassing is, bleek gedurende de avond tevens aan een tafel ernaast, waar heel andere dingen gaande waren. Isa Videler is getalenteerd top-atlete bij Spado en leerling van het Johan Cruijf college. Zij verzorgde hier een smakelijke workshop voor de G-atleten. Haar docent Johan van Rooij was er ook. Die legde uit: “Topsporters zijn per definitie niet sociaal. Zij zijn continu gericht op hun eigen ontwikkeling. Daarom moeten alle derdejaars bij ons een maatschappelijk project doen, om niet te vergeten hun talent te delen. Hiermee geven zij een voorbeeld hoe je elkaar verder helpt en kan versterken.” Al met al wat het een geslaagde avond, voor alle deelnemers en aanwezigen.

Foto's: Mireille Hoetelmans