Herinneringssymbolen ondanks hevige storm opgehangen

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Vandaag zijn de herinneringssymbolen tijdens de hevige storm in de bomen gehangen bij het strandje aan de Tureluur op de Bergse Plaat. De weinige aanwezigen die de wind durfden te trotseren zijn in de gelegenheid gesteld een herinnering op te schrijven op een strookje papier, dit op te rollen en in een vogelhuisje stoppen, dat hierdoor een “warm nestje” vol met herinneringen wordt. Elke keer als je langs de bomen met vogelhuisjes loopt, kun je even stilstaan bij je herinnering en wellicht nog andere herinneringen eraan toe willen voegen!

Op 25 mei heeft kunstenaar Sjoerd van den Boom een creatieve workshop geleid waarin deelnemers een vogelhuisje als herinneringssymbool voor lief of leed hebben gemaakt. De herinnering is het penseel, dat het best de kleur toevoegt aan de echte poëzie. Deze workshop werd mede mogelijk gemaakt door Rotary Bergen op Zoom-noord, als onderdeel van het project de Plukroute in Bergen op Zoom.

Wil je zelf ook zo'n herinneringssymbool maken? Daarvoor kunt u zich aanmelden via de website van Sjoerd van den Boom. Met de gemeente is afgesproken dat per wijk één herinneringsplek kan worden gemaakt.

Foto's: Rotary Bergen op Zoom-noord