Heropende Jumbo De Parade pakt uit met bloemen en taart

Feest bij de Jumbo-supermarkt De Parade: klokslag negen uur gingen de deuren open van het geheel vernieuwde pand. Voor de bezoekers was er een gratis bloemetje of een lekkere appeltaart. (Foto's Mireille Hoetelmans)

BERGEN OP ZOOM – Na een ingrijpende verbouwing was het vanmorgen eindelijk zo ver: Jumbo-supermarkt De Parade, aan de Burgemeester Van Hasseltstraat, was na een ware facelift weer voor het winkelend publiek bereikbaar. Met een grote klap op de knop gaf bedrijdsleider Jan Klomp het sein voor de heropening. En het kon natuurlijk niet uitblijven: "Hallo Jumbo", riepen de omstanders in koor. De feestvreugde kon niet op.

Terwijl personeelsleden met confettishooters de serpentines afvuurden, gingen de deuren voor het publiek open. Vanuit de luidsprekers klonk een vrolijk Jumbo-liedje, ingezongen door de dames van meidengroep K3. Rijendik stonden de toegestroomde bezoekers voor de ingang; deels uit nieuwsgierigheid om de vernieuwde supermarkt éindelijk van binnen te kunnen bekijken maar zeker ook vanwege de tractaties die Jumbo uitdeelde. Voor elke bezoeker was er een gratis bosje bloemen -uiteraard in de bedrijfkleur geel- en wie boven een bepaald bedrag besteedde kreeg nog als extraatje een appeltaart mee. 

Verse pizza's

Letterlijk alles was in het nieuw gestoken, inclusief de bedrijfskleding van de medewerkers. "Maar we hebben bovendien ook méér te bieden", zo sprak bedrijfsleider Klomp de toehoorders door de microfoon toe. "Zo zijn er voortaan ook verse pizza's uit de oven te verkrijgen." Terwijl de afzetlinten werden weggehaald, liepen de eerste bezoekers al naar binnen.

Prijzen

Dwalend door de gangpaden, met een bosje bloemen in de hand, zocht menig bezoeker naar de nieuwe plaatsen van de producten: veel schappen waren namelijk van plaats gewisseld. "Heel mooi dat het nu allemaal nieuw is, dan zullen er ook wel nieuwe prijzen zijn zeker", merkte een bezoekster lachend op. Dat bleek gelukkig erg mee te vallen. Sommige artikelen hadden een andere verpakking en er waren lichte wijzigingen in het assortiment – maar het prijspeil is gelijk gebleven en uiteindelijk valt er op de kassabon weinig verschil te merken. 

Bekijk ook het fotoalbum van de feestelijke heropening