Het Rampjaar 1672, La Traviata en Gran Partita Mozart in De Maagd

Op diverse zondagmiddagen om 15:00 staan er bij theater De Maagd de meest prachtige voorstellingen op het programma. Met klassiekers op de zondagmiddag kan je genieten van de mooiste opera’s, klassieke concerten en toneelstukken. Op zondag 13 november staat La Traviata in theater De Maagd.

Je kan er extra voordelig bij zijn, want met een actiecode krijg je €5,- korting op een eerste rang ticket. Gebruik bij bestellen van je kaartje de actiecode: KLASSIEK

La Traviata – 13 november

Nederlands Reisopera neemt je mee in deze bewerking van Verdi’s bekende operaklassieker. We volgen de innerlijke zoektocht en strijd tegen vooroordelen van trans vrouw Orlando/Violetta. Dit is niet slechts een ingekorte versie van de bekende opera: regisseur Dorike van Genderen heeft een nieuw verhaal gecreëerd rond het figuur van Violetta. Zij is nu een trans vrouw – geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lili Elbe, een van de eerste mannen die in de jaren ’30 geslacht veranderende operatie onderging. Deze pocketversie bevat alle aria’s uit de oorspronkelijke opera.

Het Rampjaar 1672 – 27 november

Concerto d’Amsterdam en Geert Mak nemen je mee naar het jaar 1672. Dit jaar staat in Nederland bekend als het “Rampjaar”. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd van drie kanten bedreigd: vanuit Frankrijk door Lodewijk XIV, vanuit Engeland en vanuit de Duitse bisdommen van Keulen en Münster.

Geert Mak weet als geen ander verbanden te leggen tussen de gebeurtenissen tijdens het rampjaar en de ontwikkelingen die hiertoe geleid hadden. Maar ook legt hij verbanden met het heden. 1672 is het verhaal van botsende ideologieën: de absolute monarchie tegenover de relatief vrije burgerrepubliek.

In de pauze zal Geert Mak de tijd nemen om handtekeningen te zetten en boeken te signeren en verkopen. Neem dus gerust je favoriet boek van Geert Mak mee!

Andere klassieke middagen
Verder staat dit jaar het Nederlands Blazers Ensemble op 20 november in theater De Maagd met hun nieuwe show “Gran Partita Mozart”. Wellicht het mooiste werk ooit voor blazers geschreven: Mozarts Serenade nr. 10.

En op 22 januari staat The Lasses met “Ziel van Schotland” in het theater. Een betoverende samenzang met de mooiste songs uit Schotland.