Historische bierbrouwerij wandeling tijdens Krabbenfoor

BERGEN OP ZOOM – Een wandeling die je mee neemt langs bierkelders en brouwerijen uit het verleden. Ontdek tijdens de Krabbenfoor verhalen over een markies als inventieve Bergse brouwer, een onvermijdelijke accijnsoproer en waarom -naast het dagelijks brood- het dagelijkse bier een eerste levensbehoefte was.

De stadsgidsen van Bergen op Zoom (SBM) en de organisatie van de Krabbenfoor hebben de handen ineen geslagen en komen tijdens de 55e editie van de Krabbenfoor met iets nieuws. Van donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli vinden er steeds twee wandelingen per dag plaats, waarbij je letterlijk en figuurlijk proeft van de historie van het bierbrouwen in Bergen op Zoom.

Tijdens de route kom je onder andere in de kelders onder het pand De Blauwe Hand, waar eeuwenlang bier gebrouwen werd, maar hoor je ook het verhaal over brouwerij de Magdalene en brouwerij London. Altijd al willen weten hoe het uitgaanscentrum eruit zag in de Middeleeuwen? Ook dat komt aan bod tijdens deze wandeling.

Rijke historie

Uiteraard wordt er tussendoor eveneens bier geproefd en een bezoek aan de Sterck; de nieuwste brouwerij van onze stad, ontbreek niet natuurlijk. “Een wandeling door de historische Bergse binnenstad is één van de onderdelen van de vernieuwde versie van de Krabbenfoor”, vertelt medeorganisator Youri Roskam trots. “Toen het idee ontstond om tijdens de Krabbenfoor een speciale wandeling te organiseren in samenwerking met de stadsgidsen van Bergen op Zoom was iedereen gelijk enthousiast. Het is een mooie kans om de bezoekers van de stad, maar zeker ook de eigen inwoners, kennis te laten maken met de rijke historie van de stad. Het past bovendien helemaal bij de sfeer die we als evenement graag weg willen zetten.”

Wie nog kaarten wil voor de wandelingen moet snel zijn. Die zijn uitsluitend verkrijgbaar bij VVV De Brabantse Wal en kosten zijn 10 euro per persoon. De wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en starten dagelijks om 13.00 uur en 15.00 uur.