Hoofdletsel Gròòtste Boer na val: waarschijnlijk afwezig bij Vastenavend

Joost Eykman tijdens 11-11-2016, kort nadat bekend was gemaakt dat hij de nieuwe Gròòtste Boer was. (foto: Hans-Jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – De nieuwe Gròòtste Boer, Joost Eykman, heeft deze week tijdens een val hoofdletsel opgelopen. Daardoor is het zeer de vraag of hij er Vastenavend bij is. Dat laat de Stichting Vastenavend weten. "Joost zal gelukkig volledig herstellen maar het tempo waarin dit herstel plaats zal vinden is volgens zijn artsen nu nog niet duidelijk", meldt de Stichting vandaag via social media. Het ongeval gebeurde op 23 januari. Via Facebook zijn er inmiddels al talloze beterschapswensen en steunverklaringen geplaatst, richting Joost en diens familie.

Het feest nadert met rasse schreden: het Neuzebal is al volgende week zaterdag, op 4 februari. "De Stichting Vastenavend zal de eventuele afwezigheid van de Gròòtste Boer opvangen waardoor de continuïteit van de aankomende Vastenavend wordt gegarandeerd", staat te lezen op de Facebookpagina van de Stichting. "Uiterlijk in de week voorafgaand aan de start van de Vastenavend op zaterdag 25 februari volgt verdere berichtgeving."