Hopmans (VVD) wil betere ventilatie openbare gebouwen bij aanpak corona

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM – Ventileren helpt bij het voorkomen van coronaverspreiding, stelt VVD-raadslid Dominique Hopmans. De gemeente dient volgens hem daarbij het goede voorbeeld te geven. Daarom doet de VVD een oproep om de ventilatiesystemen en luchtvochtigheid van publieke ruimtes en gebouwen te controleren en waar nodig te verbeteren. Hopmans vraagt het college om de kwetsbare locaties in beeld te brengen en zo snel mogelijk met een plan van aanpak te komen.

Vooral in grote ruimtes met weinig en slechte ventilatie is de kans op verspreiding groot, schrijft Hopmans in zijn brief aan het college van B&W. “In een slecht geventileerde omgeving blijven ‘druppeltjes’ maar liefst 9 minuten hangen. In een goed geventileerde kamer halveert de hoeveelheid druppeltjes na 30 seconden.” De brief is mede-ondertekend door VVD-fractievoorzitter Rian Govers.

Kansrijk

Volgens het liberale raadlid heeft de gemeente een verantwoordelijkheid bij het tegengaan van ziekteverspreiding. “Oók als we anderhalve meter afstand houden. Daarop acteren is misschien wel de meest kansrijke interventie die we als lokale overheid kunnen doen.”