Huismans per 1 januari weg als directeur bij het Facilitair Bedrijf

Directeur Gertjan Huismans van het Facilitair Bedrijf. (Foto: gemeente Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM  – Gertjan Huismans, directeur van Stichting Facilitair Bedrijf (FB) stapt per i januari op als directeur. Dat heeft hij zijn sichtingsbestuur meegedeeld. Huismans is sinds de oprichting van het FB in 2001 in dienst bij de organisatie. "Zijn besluit is een stroomversnelling gekomen door de beslissing van de gemeente om de subsidie drastisch te verminderen", aldus een bestuursbrede verklaring van het FB. De organisatie verkeert al geruime tijd in financieel zwaar weer en de gemeente moest voor bijna een ton bijspringen om de verhuizing te kunnen betalen. De jaarlijkse subsudie wordt bovendien bijna gehalveerd, als onderdeel van de gemeentelijke bezuinigingen.

Het FB zou de doelen echter riuimschoots bereikd hebben, zo stelt het bestuur: het realiseren van een geschikte huisvesting voor en ondersteuning van alle organisaties op cultureel gebied. De organisatie houdt kantoor in de Blokstallen en heeft bouwruimtes en opslag in het nieuwe Eventum.

Een stevige organisatie

Volgens de verklaring die het bestuur van het FB vandaag over Huismans' vertrek heeft uitgebracht, staat er nu "een stevige organisatie die draait op vrijwilligers en mensen uit de sociale activering." De stichting zou uitgegroeid zijn tot een "onmisbare ondersteuner van het culturele veld en geldt landelijk als een voorbeeld voor de mix tussen participatie, cultuur en onderwijs."

Gesprek met gemeente

Het bestuur van stichting Facilitair Bedrijf zegt zich nu "te beraden op het vertrek van Gertjan Huismans" en gaat met de gemeene in gesprek "over de ruimte die hij nu achterlaat". Zolang hierover nog geen duidelijkheid bestaat "zal Gertjan zich op de oude basis blijven inzetten voor de dienstverlening aan de meer dan 100 aangesloten organisaties", aldus het bestuur. Zeker is wel dat per 1 januari 2020 het dienstverband met Huismans eindigt.