Huldiging Rico Verhoeven: een toespraak van de wethouder en een ereronde door de stad

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagmiddag gaat de gemeente Bergen op Zoom alsnog wereldkampioen kickboxen Rico Verhoeven huldigen. Hij wordt eerst toegesproken door loco-burgemeester Arjan van de Weegen en maakt na de start van de Santarun een ereronde door de binnenstad.

Na de zege van Rico verhoeven in de Amsterdamse RAI, klonk al snel de roep om een welverdiende huldiging. Veel fans en bewonderaars vonden het raar dat dit niet gebeurde. Aanstaande zaterdag is het alsnog zo ver.

Een speech en een overwinningsronde

In de tent van de Kerstijsbaan, voor de opening van de Santarun, wordt de sportheld toegesproken en geëerd in aanwezigheid van de deelnemers aan deze kerstmannenloop. Aanmelden hiervoor kan via de website van de Bourgondische Santarun: www.santarunbergenopzoom.nl

Daarna vindt de opening van die feestelijke loop plaats en ook daarbij heeft Rico een hoofdrol. Hij verzorgt samen met wat dansers een warming up en geeft het startschot. Als alle kerstmannen en -vrouwen vetrokken zijn, is het tijd voor het door de gemeente georganiseerde ererondje voor de wereldkampioen. In een arrenslee gaat hij over een deel van het Santarun parcours een korte tocht maken door de binnenstad. Die route loopt in ieder geval vanaf de ijsbaan richting Markiezenhof dus wie dit niet wil missen zorgt daar te staan. De verwachting is dat Rico rond 15.30 uur aan die triomfrit kan beginnen.

Achtergrondfoto: Dick Vermaas