Hulp voor met name ouderen in het OV

BERGEN OP ZOOM – Voor met name ouderen is het soms best lastig om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Maar er zijn meer mensen die wel wat hulp en uitleg kunen gebruiken. Zij kunnen voortaan een beroep doen op een mobiliteitsconsulent.

Er is in de regio de afgelopen jaren veel energie gestoken in het toegankelijk maken van het openbaar vervoer. Bushaltes zijn verbeterd en er rijden comfortabele bussen die ook toegankelijk zijn voor reizigers met een rolstoel, rollator of kinderwagen. Toch vinden nog veel mensen, en dan met name ouderen, het lastig om hier gebruik van te maken.

Advies op maat

De gemeente Bergen op Zoom en WijZijn willen inwoners graag de gelegenheid bieden om wegwijs te geraken in het gebruik van het openbaar vervoer. Daarom is er voortaan een mobiliteitsconsulent waarbij je terecht kunt voor uitleg over allerlei OV-zaken. Denk dan aan advies en tips betreffende persoonlijke mobiliteit, maar ook info over de OV-chipkaart en de verschillende vervoersmogelijkheden. Zelfs persoonlijke reisadviezen of een keer iemand die met je mee gaat om het uit te leggen behoren tot de mogelijkheden.

Het aanbod is met name bestemd voor mensen die in hun eigen omgeving niemand hebben die ze hier bij kan helpen. Zij kunnen zich melden bij WijZijn Bergen op Zoom, via telefoonnummer 0164-237056 of via e-mail: mobiliteitsconsulent@wijzijntraversegroep.nl. Contact opnemen met Vraagwijzer Bergen op Zoom kan ook, via telefoonnummer 0164-299491 en het e-mailadres info@vraagwijzerboz.nl.

Stockfoto: Pixabay/Ivan Landi