Vrolijke kick-off Sjors Sportief in Tuinwijk

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagochtend vond in Sporthal Tuinwijk de kick-off plaats van de stimuleringsprojecten Sjors Sportief en Max Vitaal. Er waren met name veel kinderen op af gekomen, maar ook een aantal opa’s en oma’s.

Sportstimuleringsproject Sjors Sportief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse sporten, zonder direct lid te hoeven worden van een club of vereniging. Het heeft voordelen in twee richtingen. Sportaanbieders krijgen de mogelijkheid om hun activiteiten te promoten en kids kunnen kennismaken met de mogelijkheden, zonder dat er meteen verplichtingen aan vast zitten.

Er is voor basisschoolkinderen zelfs een Sjors Sportief boekje met een overzicht van het aanbod. Op de voorzijde een tekening van Pamela Niederer-Kommers, die de daarvoor uitgeschreven tekenwedstrijd heeft gewonnen. Haar klas mag daarom een middag komen zwemmen bij De Schelp.

Tevreden wethouder

Wethouder Arjan van der Weegen vertelde blij te zijn met het initiatief. Hij vroeg de aanwezige kinderen welke sporten ze zoal leuk vinden en gelukkig stonden die allemaal in het Sjors Sportief boekje, dat bestemd is voor de leeftijdscategorie van 4 t/m 13 jaar. Naast dit jeugdproject gaat de FitFabriek, die achter het concept zit, tevens mensen vanaf 55 jaar stimuleren tot sporten. Hiervoor is het programma Max Vitaal in het leven geroepen. De wethouder gaf de organisatoren complimenten voor het opzetten van beide projecten. Tevens was hij erg blij met de bijdrage van de Rabobank in de sportstimulering.

Drie jaar bijdragen

Namens de Rabobank Zuidwest-Brabant nam Bert Bartels nog even het woord. Hij vertelde dat zijn organisatie het heel belangrijk vindt dat mensen in beweging komen en blijven. Daarom wil zijn bank de komende drie jaar bijdragen aan de stimuleringsprojecten. Fitfabriek coördinator Niels Quispel vertelde, net als de wethouder, ontzettend blij te zijn met die ondersteuning. Ter plekke werd de overeenkomst ondertekend, onder gejuich van de kids en applaus van de opa’s en oma’s en overige aanwezigen.