Leerlingen Kellebeek College organiseren feestweek voor S&L Zorg

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Leerlingen van het Kellebeek College organiseren in samenwerking met medewerkers van S&L Zorg van 14 tot en met 18 mei voor bewoners van S&L Zorg een feestweek. Om geld in te zamelen voor de feestweek wordt er op 7 maart tegelijkertijd in Roosendaal en Bergen op Zoom een sponsorloop gehouden. In beide steden heeft het Kellebeek College locaties en heeft S&L Zorg zorgwijken.

S&L Zorg en het Kellebeek College werken al jaren met elkaar samen. Veel leerlingen doen ervaring op bij S&L Zorg en leren wat de zorg voor mensen met een verstandelijk beperking inhoudt. Dit jaar wordt er iets unieks aan de samenwerking toegevoegd. Specifiek voor de groep bewoners met een matige verstandelijke beperking wordt een complete feestweek georganiseerd door een groep van tien leerlingen.

De bewoners hebben zelf aangegeven wat ze tijdens deze feestweek willen gaan doen. Eén van de wensen was een dag naar een pretpark of een dierentuin. Om dit te financieren is er extra geld nodig en de bewoners willen hier zelf graag bij helpen.

Sponsorloop tegelijkertijd in twee steden

Om geld in te zamelen voor de feestweek organiseren de leerlingen een sponsorloop op 7 maart, van 13.00 tot 15.00 uur. Bijzonder is dat de loop in de zorgwijk Sterrebos in Roosendaal en die in de zorgwijk Lambertijnenhof in Bergen op Zoom exact op hetzelfde moment gaan plaatsvinden.

Bewoners, personeel, omwonenden, familieleden en anderen die mee willen doen, gaan rondjes lopen en als dat niet lukt rijden of fietsen. Elk gemaakt rondje levert een bedrag op van een sponsor. Er kan echter ook een vast bedrag gesponsord worden. Iedereen die wil sponsoren mag dat natuurlijk. Wil je meedoen of sponsoren? Schrijf je dan in via deze pagina: www.slzorg.nl/feestweek

S&L Zorg

S&L Zorg biedt zorg en begeleiding aan meer dan 350 mensen met een verstandelijke beperking, waarvan het overgrote deel ook in de woningen van S&L Zorg woont. Naast diverse woningen in de wijk in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.

Afbeelding: Pixabay/Merio