In België begonnen achtervolging eindigt in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Maandagmorgen vroeg is aan het Laageinde een man op heterdaad aangehouden voor een koperdiefstal in België. Een 29-jarige inwoner van Spijkenisse is in hechtenis genomen.

Agenten stonden klaar op de rijksweg A4 bij Bergen op Zoom omdat de Belgische politie achter een bestelauto reed, waarvan de inzittende verdacht werd van diefstal van koper. Rond 3.30 uur passeerden de verdachte bestelauto en een achtervolgende Belgische politieauto. De Nederlandse agenten namen de achtervolging over en reden over de A4 richting Rotterdam.

De bestelauto nam op het laatste moment de afslag Tholen/Halsteren en sloeg rechtsaf richting Steenbergen. Op de Laageinde passeerde de politieauto de bewuste bestelauto en duwde deze naar rechts om het voertuig te laten stoppen. Dit lukte ook. Hierbij raakte de zijkanten van beide auto's beschadigd. De 29-jarige bestuurder uit Spijkenisse werd gelijk aangehouden. In de auto troffen de agenten twee tassen met inbrekersgereedschap aan. Deze zijn in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek en afstemming met de Belgische autoriteiten naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar hij werd ingesloten. Daarbij bleek dat hij in België ook nog gezocht werd voor een gevangenisstraf van achttien maanden.