Indie pop-rock band Stage Republic opnieuw genomineerd voor prestigieuze IMEA Awards

Fotograaf Maarten Corbijn maakte voor Stage Republic het bij de release van hun single horende artwork. © 2016

HALSTEREN / TENNESSEE – The International Music and Entertainment Association is is een snelgroeiende internationale organisatie die performers in de wereld van de muziek en podiumkunsten promoot, ondersteunt en waar mogelijk hun belangen behartigt. Onderdeel van de activiteiten is de uitreiking van de jaarlijkse IMEA Awards. Die gaan naar onafhankelijke bands en performers die zich weten te onderscheiden. Voor de derde keer op rij hoort de West-Brabantse band Stage Republic tot de genomineerden die in Murfreesboro, Tennessee gaan horen of ze bij de winnaars van 2016 zitten.

Op 9 oktober zitten Corjan de Raaf, de frontman van de band, en producer Bart Janssen in het Tucker Theatre in de Amerikaanse plaats Murfreesboro. Dan gaat The International Music and Entertainment Association bekend maken wie de IMEA Awards in ontvangst mogen nemen. Stage Republic is maar liefst vier keer genomineerd in de categorie Music Awards:

  • Alternative Song of the Year, met de track 'I Got Your Back'
  • Pop Song of the Year, met de track 'The Dream'
  • Pop Artist of the Year
  • Songwriter of the Year

Corjan is een geboren Bergenaar, nu woonachtig in Halsteren. Dat maakt Stage Republic tot een band uit de regio, die het vooralsnog met name in het buitenland goed lijkt te doen. Zowel in 2014 als 2015 waren er twee IMEA nominaties, al kwam het toen nog niet van een daadwerkelijke prijs. Vorig jaar speelde de band tijdens het Awards Gala in Atlanta en mocht voorman Corjan de Raaf twee Awards uitreiken.

Internationale erkenning

De single 'I Got Your Back' verschijnt in de online winkels op 11 Augustus. Eerder dit jaar werd het lied al geselecteerd voor de soundtrack van een Hollywood-film die begin 2017 uitkomt. De song staat op dit moment op nummer 9 in de Nederlandse Indie Chart en bekleedt verder Top 10 en Top 20 posities op indie music charts in Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten. Het New Yorkse muziektijdschrift The Big Takeover had onlangs de online premiere van de videoclip van “I Got Your Back”.

Meer weten over de band?