Indiepop en electronica in eeuwenoude stadsmonumenten in Bergen op Zoom

INGEZONDEN MEDEDELING

PopMonument samengevat in één zin: verrassende acts op iconische erfgoedlocaties in Bergen op Zoom. Van een intiem optreden in een eeuwenoud monument tot een opkomend bandje in een bruine kroeg dat het publiek van z’n sokken blaast. PopMonument combineert bekende namen met local heroes. De volledige line-up is inmiddels bekend. Daan, Gabriel Rios, Eerie Wanda, Laïs, Indian Askin en vele andere sieren het affiche.

PopMonument beleeft op zaterdag 10 september haar nieuwste editie. Na het succes van vorig jaar sleepte PopMonument de Brabantse Erfgoedprijs 2015 in de wacht. De winnende formule blijft ook in 2016 in tact: de combinatie van bekende (inter)nationale artiesten op erfgoedlocaties afgewisseld met talentvolle bands uit de regio (o.a. via talentenprogramma’s Proud of the South en T-Strijd). “De combinatie van bijzondere muziek op iconische erfgoedlocaties maakt PopMonument tot een uniek festival. Je verwacht normaal gesproken geen indieband in een eeuwenoud stadspaleis. Dat contrast en die kruisbestuiving opzoeken is waar PopMonument over gaat”, licht festivaldirecteur Merijn Sitsen toe.

Vorig jaar trok het festival zo’n 3.500 bezoekers. Dit jaar staan er meer namen en monumenten op het affiche dan voorgaande jaren. In totaal spelen zo’n 30 bands en artiesten op ongeveer 20 verschillende locaties in de binnenstad van Bergen op Zoom. Met onder andere Daan, ZES, Gabriel Rios, Eerie Wanda, Laïs, Indian Askin en tal van andere eigenzinnige namen, trekt PopMonument de muzikale fijnproevers naar Bergen op Zoom. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.popmonument.nl

Programmering
Het festival vindt plaats op zaterdag 10 september. De organisatie is op dit moment druk bezig met de definitieve blokkenschema. Houd www.popmonument.nl en www.facebook.com/popmonumentboz in de gaten voor updates over het festival.

Succesvol en innovatief samenwerken
Om het festival mogelijk te maken, werkt PopMonument vanuit een groep vrijwilligers samen met o.a. Kunsten in de Monumenten, de gemeente Bergen op Zoom, het Cultuurbedrijf, Brabant C, Prins Bernhard Cultuurfonds, Erfgoed Brabant, Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM), poppodium Gebouw-T en verschillende horecaondernemers uit Bergen op Zoom.

Meer weten? www.popmonument.nl