KijkopBergenopZoom.nl één jaar online

BERGEN OP ZOOM – Wat gaat het hard! Op 17 augustus 2015 publiceerden we op onze website de eerste artikelen. We waren al even actief op Facebook en namen onder meer de Bergen op Zoomers volgers mee onder de arm, naar een veel breder platform met nieuws, activiteiten, bedrijven uit de gemeente en een breed overzicht van clubs en verenigingen.

Er is in dat jaar veel gebeurd, op heel veel vlakken. In totaal bezochten bijna 178.700 mensen een indrukwekkend aantal van ruim 675.000 pagina's. Niet per se in één keer natuurlijk. Zo'n 65 procent bezocht onze site vaker, van incidenteel tot geregeld. Die bezoekers kwamen voor ongeveer 63 procent uit deze gemeente. Maar ook ver daarbuiten weet men ons te vinden, van Amsterdam tot Perth en van Stabroek tot Miami Beach!

Nog meer cijfers

Onze websitebezoekers zijn een redelijk modern en jong publiek, dat vooral via hun smartphone leest wat er speelt. We hebben het dan over 66 procent, waarna tablets met 18 en desktops met 16 procent elkaar nauw volgen. De laatste categorie bestaat waarschijnlijk grotendeels uit mensen die op hun werk ons platform checken. Verder komen onze lezers vanzelfsprekend voornamelijk uit Nederland (de regio) met achtereenvolgens de hoogste bezoekersaantallen uit België, Amerika, Spanje en Frankrijk. Die laatste twee zijn de laatste weken ineens flink gestegen, naar verwachting omdat veel vakantiegangers toch even willen checken wat hier gebeurt.

Top 10

We hebben natuurlijk ook eens uitgezocht welke artikelen het beste gelezen zijn in dat eerste jaar. Dit zijn ze:

  1. Bergse 'Straathyena's' op Facebookpagina die vandalisme en vernieling verheerlijkt
  2. V&D de eerste dag weer dicht na grimmige sfeer
  3. Rico Verhoeven doet ererondje op ijsbaan
  4. Vluchtelingen wachten nog steeds op vertrek, koeken van Bakker Groffen
  5. Ernstig ongeluk Rooseveltlaan: meerdere gewonden
  6. Oude vrouw beroofd van bankpas bij Nettorama
  7. Paul de Leeuw roept Bergenaren op tot begrip voor vluchtelingen
  8. Jongen mishandeld bij Ravelijn: zus zoekt getuigen
  9. Prinselijke ontmoeting bij Bravis
  10. Kindervastenavend gaat door, Peperbus doet jas uit

Goede voornemens

Het lijkt wel Oud en Nieuw, met al die cijfers en zo'n jaaroverzicht. Gelukkig zijn lijstjes als deze altijd interessant en een éénjarig jubileum is ook een prima moment om even terug én vooruit te blikken. Wat wij gaan doen? Nóg meer lokaal nieuws brengen, verder groeien en we zijn ook achter de schermen met wat andere plannen bezig. Die houden we echter nog even geheim.

Natuurlijk blijven we tevens een platform voor het verenigingsleven. KijkopBergenopZoom wil graag de verbindende factor zijn tussen de lezers en het verenigingsleven, dus dat sponsoren we met alle plezier. Staat jouw club er nog niet bij. Klik dan eens hier. We helpen jullie kosteloos aan een flink bereik. En heb je tips, ideeën, wensen? Mail ons dan gerust, we staan altijd open voor suggesties. Daarnaast blijven we vooral keihard ons best doen om nieuws, nieuwtjes, berichten en aankondigingen te brengen, naast bijvoorbeeld de cartoons van Wouter Goudswaard en de columns van Sersi. Jullie zijn nog lang niet van ons af!