Informatieavond Bravis over preventie hart- en vaatziekten

BERGEN OP ZOOM – Het Bravis ziekenhuis verzorgt op donderdag 26 mei in de aula van locatie Bergen op Zoom een informatieavond over hart- of vaatziekten. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, zo laat het ziekenhuis vandaag weten. De bijeenkomst is gratis toegankelijk; vooraf aanmelden is gewenst.

Nederland telt ruim één miljoen hart- en vaatpatiënten. Gezond leven verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Dat betekent kiezen voor de juiste voeding en voldoende bewegen. U kunt dus zelf veel doen om de kans op een aandoening aan hart- en bloedvaten te verkleinen of zelfs te voorkomen.

Risicofactoren

Tijdens de bijeenkomst wordt stilgestaan bij wat invloed kan hebben op het krijgen van een hart- en vaatziekte. Roken, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte en diabetes zijn daar voorbeelden van.  Diëtist mw. I. Bruinings, internist M. Ezzahti  en huisarts D. Vukosavljevic geven uitleg over deze risicofactoren. Aan het einde van de avond kunnen de deelnemers aan de hand van instructies enkele zelftesten uitvoeren.

Gratis toegang
De bijeenkomst wordt gehouden van 18.30 tot 21.30 uur, de toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich voor deze bijeenkomst vóóraf aanmelden bij het Bravis ziekenhuis via het Patiënten Service Bureau, psb.boz@bravis.nl (telefonisch via 088-7067795) of via de website van het ziekenhuis.